RECEPTI S KISELIM KUPUSOM

SARMA
1 glavica kiselog kupusa
NADJEV
1 kg mljevenog mješanog mesa
2 glavice luka
3 režnja češnjaka
150 g riže
1 žlica vegete
jaje , peršin, sol i papar po ukusu
zamijesiti s 1 dl. ulja  i 2 dl vode

Odvojimo listove kupusa operemo iz u mlakoj vodi te napunimo nadjevom.Sarme zamotamo, a krajeve utisnemo da se ne raspadnu.
Ostatak kupusa narežemo na tanke rezance koji će nam poslužiti kao podloga za sarmu. Posložene sarme i kupus u posudi
Podlijemo vodom da prekrije kupus. Poklopimo posudu i kad sarma zavrije samnjimo vatru te kuhamo još cca 2 sata..
Po želji  između sarmi stavimo kuhati  još koji komad  svježeg ili suhog mesa.

ISTARSKA JOTA   sastojci za 4 osobe
ISTARSKA JOTA je jedna od izdašnih zimskih maneštri  koje su nekoć izvrsno branile od hladnoće i bolesti.

SASTOJCI za 4 osobe

200 g fažola (GRAH)
500g kiselog kupusa
300g krumpira
400g sušenih rebara, pancete ili drugog mesa
3 češnja češnjaka
sol. ,papar u zrnu, vegete
lovorov list

Očišćeni grah prokuhajte.
U posebnu posudu stavite kuhati oprani kiseli kupus i suha rebra.
Kada grah napola omekša, dodajte ga zajedno s tekućinom kupusu.
Dodajte još lovorov list, papar, sol ,vegetu i češnjak
Nakon toga umiješajte krumpir narezan na kocke i dalje kuhajte sve dok ne omekša.
Meso izvadite, narežite i poslužite posebno uz jotu.
Jotu po želji možete zgusnuti tako da dio graha i krumpira izgnječite.

JOTA OD KISELE REPE KUHA SE NA ISTI NAČIN,  UMJESTO KUPUSA STAVI SE KUHATI NARIBANA KISELA REPA.


ZA VEGETARIJANCE

KISELI KUPUS  s gljivama
Potrebni sastojci:
250 g kiselog kupusa
250 G  vrganja ili sezonskih gljiva
4 glavice luka
10 dag maslaca
malo peršinovog lista
sol.,  papar i vrhnje
 

Skuhajte kiseli kupus. Popržite luk na maslacu, pa dodajte očišćene i oprane gljive pržite dok ne omekšaju. Dodajte skuhani i ocijeđeni kiseli kupus, te sve zajedno još malo pirjajte. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani zeleni peršin i prelijte vrhnjem.

o nama
proizvodnja
proizvodi
recepti
kontakt
naslovna
Copyright ©ciburiprodukt d.o.o.